Appartement huren in Amsterdam Plantage Parklaan

296.991.519.530.225.958.912,00

Artikelnummer: 0ee81659f76b Categorie:

Beschrijving

Huurstunt.nl

Een pareltje in Amsterdam: wonen met de Hortus Botanicus als voortuin
Vanuit bed getuige zijn van de veranderende seizoenen van de Hortus Botanicus. Oftewel: ‘jouw’ voortuin. Naar de sterrenhemel kijken door de dakramen en je verwonderen over de historie en esthetiek van het appartement. Hier kom je thuis.
Terug in de tijd
De Plantage Parklaan 9 kent een rijke geschiedenis en heeft verschillende functies gehad. Kenmerken hiervan, zoals authentiek glas-in-lood en een granieten vloer, zie je door het hele pand terug. Het pand was oorspronkelijk eigendom van vermaard Nobel prijs winnaar, bio-geneticus en directeur van de Hortus, Hugo de Vries. Vanaf 1919 diende de bovenste verdieping – het appartement – als synagoge voor de joodse gemeente. De typerende hoedenplank is dan ook een eyecatcher bij binnenkomst van het appartement.
Zorgvuldig afgestemd
Inmiddels heeft het appartement meerdere verbouwingen gehad. En, het resultaat mag er zijn. Je ervaart de combinatie van een frisse, moderne architectuur met geselecteerde componenten uit heel Europa. In feite is dit appartement een ode aan de materialen en stijlen die Europa rijk is.
Entree
De entree zet direct de toon van het pand: indrukwekkend en sereen tegelijkertijd. Je komt binnen in een ruime gemeenschappelijke hal met een marmeren vloer waar een brede, rijkelijk versierde houten trap je toegang verschaft tot de tweede etage. Vergeet niet om hier omhoog te kijken: je ziet hier het kenmerkende glas-in-lood in het dak terug. Op deze verdieping tref je als eerste een separaat toilet, douche en bijkeuken. In de bijkeuken staat een wasmachine en droger. Via een aparte deur loop je de woonkamer en keuken binnen.
Tweede verdieping
Bij binnenkomst bieden twee historische klapdeuren toegang tot de grote open ruimte. Deze kenmerkt zich door haar grote oppervlakte, de 4,5 meter hoge muren en de hoge palmboom die centraal op het podium staat. Aan de linker- en rechterkant van deze ruimte sieren grote ramen. Hierdoor is er altijd sprake van genoeg natuurlijk licht én een fantastisch uitzicht bovenop de siertuinen van de Hortus. De open keuken valt direct in het oog. Het marmeren aanrechtblad, van Italiaanse makelij, doet eer aan de sfeer van het appartement: hoogstaande kwaliteit en karakter. De vloer is een gietvloer – voorzien van vloerverwarming – en biedt een behaaglijk contrast met de smoked oak visgraat podiumvloer. Hetzelfde geldt voor de gestucte muren in combinatie met het zichtbare baksteen. Tezamen zorgt dit voor een intieme sfeer.
Mezzanine
Je hebt de mogelijkheid om aan twee kanten de mezzanine op te lopen. Via Hongaarse gietijzeren trappen, die robuust en romantisch tegelijkertijd zijn, bereik je de slaapvertrekken. Beiden zijn voorzien van subtiele en smaakvolle verlichting. De slaapkamers hebben Franse luiken, wanneer je deze openslaat, kijk je rechtstreeks op de woonkamer en het groen van de Hortus. Een unieke manier van wakker worden!
Tevens vind je op deze verdieping een riante badkamer, uitgerust met alles wat je zoekt. Een vrijstaand ligbad, een zwevende douche, toilet en een ruim toiletmeubel met twee wastafels. Beiden kamers kunnen ingericht worden als slaapkamer. Echter is het ook mogelijk om één van de kamers in te richten als study of atelier. Net waar je wens ligt. Daarnaast is er een ruimte die de mogelijkheid geeft volledig volledig uit te rusten met wandkasten en uitermate geschikt als walk-in closet.
Nog wat feiten op een rij
– 3 slaapkamers, 2 badkamers, 2 toiletten;
– Dak bereikbaar vanuit slaapkamer;
– Alle dakramen worden elektrisch bediend;
– Balkon op het zuid-oosten en toegang tot het dak;
– In de vloer van het woon- en leefgedeelte zijn extra elektriciteitspunten onopvallend verwerkt: zo kun je altijd je interieur naar smaak inrichten;
– Als je vanuit de master bedroom de luiken opendoet, kijk je recht op het groen van Hortus. Alle seizoenen zie je met eigen ogen langskomen;
– Het gehele pand is een gemeentelijk monument, originele details zijn behouden gebleven;
– De woonverdieping is voorzien van vloerverwarming;
– De keuken is voorzien van inbouwapparatuur (Siemens): koelkast, vriezer, inductieplaat, afzuigkap en Quooker;
– Wasmachine en wasdroger (tevens Siemens) aanwezig in de bijkeuken
Goed om te weten
– Huurprijs: €8.000,- exclusief gas/water/elektriciteit & gemeentelijke heffingen;
– Waarborgsom: gelijk aan twee maanden huur;
– Beschikbaar; per 8 november 2021;
– Huurperiode: maximaal 24 maanden;
Bereikbaarheid:
Het pand ligt midden in de Plantage buurt – de meest groene en centrale buurt van Amsterdam, waar maar zeer zelden woningen te koop of te huur komen. Dicht bij het centrum (Waterlooplein, Rembrandtplein, Nieuwmarkt), maar toch weg van de toeristen op de grachten en omgeven van veel groene parken en lanen.
Alle voorzieningen en winkels liggen op loopafstand. Evenals de PST tennisbanen enkel voor buurtgenoten, sportscholen, het Scheepvaartsmuseum, Tropenmuseum, Artis, de Hortus Botanicus, Theater Carré en de Stopera. Tal van leuke restaurants zoals Grandcafe De Plantage, café Entrepodok, café Eik en Linde, filmtheater Kriterion en de cafes van zijn om de hoek te vinden.
De ligging ten opzichte van het openbaar vervoer (tram, metro en bus) en uitvalswegen zoals de Ringweg A10 is zeer gunstig.
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet altijd voorkomen dat de informatie enigszins afwijkt van hetgeen u in of rond de woning ziet of heeft gezien. Dit kan met name gelden voor de brochure tekst, de plattegronden en maatvoeringen. Hieraan kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Premium-registratie

Extra informatie

Plaats:

Oppervlakte m2: